BARN OG UNGDOM

Brazilian Jiu Jitsu er ikke en sport som kun er forbeholdt de «tøffe» eller hardføre. Vi mener selvforsvar er en viktig egenskap, og vi lærer barn og ungdom å jobbe mot sine mål med en sunn og positiv innstilling.

 


9335

Team Trondheim BJJ – Junior og Ungdom (6-15 år)

Vi instruerer selvforsvar for barn i alderen 6-12 år med basis i Brasiliansk Jiu Jitsu (BJJ).

BJJ er en form for Jiu Jitsu som fokuserer på å legge motstanderen i bakken og kontrollere kampen ved hjelp av holde- og låse- grep. Man kan altså stanse en angriper uten å slå et eneste slag! I tillegg til Jiu Jitsu trener vi likevel noen slag og spark hentet fra kickboksing og karate. Dette er først og fremst slik at vi, kontrollert, kan trene forsvar mot slike teknikker. Konkret vil treningen bestå av slag- og sparkøvelser, falløvelser (ruller etc.), frigjøringer fra grep, nedtagninger, låsegrep, det å forsvare seg på bakken (bryting), komme seg unna slag og spark (unnvikelser og forflytninger), blokkeringer m.m. Den typen øvelser som brukes er ofte lekbetont – gjerne med et moment av samarbeid i bunn. Dette for å utvikle grunnleggende ferdigheter hos barna på en trygg og morsom måte.

Den tekniske delen av treningen består i å trene de ulike øvelsene som barna skal lære til en bestemt grad (nivå med tilhørende beltefarge). Vi gjør også en del fysiske øvelser for styrke og kondisjon. Vi har et eget graderingsprogram som er spesielt utviklet for barn og ungdom. De eldste og mest erfarne i alderen 13-15 år forberedes etterhvert til overgang til trening sammen med videregående voksne. Kort oppsummert: trening med mening!

De av ungene/ungdommene som ønsker det kan også delta på konkurranser, men dette er helt opp til hver enkelt.

Kom å bli med på en gratis prøvetime!